Har vi svigtet Europa?

boganmeldelse

Har vi svigtet Europa?


Image

Forhenværende udenrigsminister og formand for Venstre Uffe Ellemann-Jensen (tv) og forhenværende statsminister og for Venstre Anders Fogh Rasmussen. Billede: Wikimedia Commons 

Alexander Sennels

Vi starter helt tilbage i 2001, hvor Uffe Ellemann-Jensen trak sig fra landspolitik efter Folketingsvalget. Siden da, har han aktivt blandet sig i dansk udenrigspolitik med sin store viden om emnet, og holdning til tingene.

Vi hører om alt lige fra rejser til nær og fjern, som altid bliver reflekteret tilbage til hans tid som udenrigsminister.

Siden 2010 har han været med i et ugentligt program på TV2 News ved navn Ellemann | Lykketoft, sammen med sin tidligere kollega fra Socialdemokratiet Mogens Lykketoft, der også har været udenrigsminister. - Hvor de debatterede store og små emner om verdenen. Det stoppede i 2016, og i dag laver de Uffe og Mogens om verdenen på DK4.

Jeg synes bogen er godt skrevet, fordi man kommer omkring Europa og højaktuelle emner, såsom Trump, populisme og falske nyheder.

Det er en dejlig blanding mellem erindringer fra hans lange tid i politik, en stor del af årene som udenrigsminister (1982-93), og så højaktuelle emner der ligger på alles læber.

Man kan tydeligt mærke, at det er noget han brænder for, og det er noget han virkelig mener. Men, han ved også noget om det han skriver om. Det er ikke bare noget han skriver for at skrive det.

» (…) Jeg sidder selv og læser den der hashtag Real Donald Trump, hold da´ op der er jo rent galimatias.«
Uffe Ellemann-Jensen

Men alt i alt er det en fantastisk bog, som jeg klart kan anbefale. Hvis man har en fridag eller to, så er det en perfekt lejlighed, for at blive klogere på de sidste 20 års Europapolitik.

Så find et godt sted hvor du sidder behageligt, og sving fødderne op. Så garanterer jeg, at du ikke er blevet fattigere, når du har læst de sidste ord i bogen. Jeg giver Som blad i høst - Mit liv efter politik, fem stjerner.


Fakta om Som blad i høst

'Som blad i høst' hedder Uffe Ellemann-Jensens nye bog, hvor han fortæller om sit liv efter han stoppede i dansk politik i 2001. Bogen blev udgivet i efteråret 2017 hos forlaget Lindhardt og Ringhof og har 395 sider. Bogen kan købes på Saxo.com eller på Bogreolen.dk

Del denne post

Tilbage