På mit skrivebord: Spændingsroman, sexuelle krænkelser og Søren Ulrik

på mit skrivebord

Spændingsroman, sexuelle krænkelser og Søren Ulrik Thomsen

Corona-virussen er stadig over os, og det tyder ikke på, at vi kan mødes med hinanden lige foreløbigt. Folk er begyndt at samle puslespil, det er jeg - dog - ikke begyndt med. Tværtimod. Jeg har kastet mig over en serie, en fantastisk politisk spændingsroman og to interviews.

Alexander Sennels

Manden bag Donald Trump, Roger Alies, bliver skildret i HBO-serien The Loudest Voice i hovedrollen. Serien handler om den kontroversielle amerikanske nyhedskanal Fox News, som man siger har været med til at få Donald Trump som præsident. Serien er i syv afsnit, som slår ned i betydningsfulde år for Fox News. Fra skabelsen i 1995 til præsidentvalget i 2016. The Loudest Voice skildrer på fantastisk vis nyhedsnetværkets succes samtidig med Roger Alies sexuelle krænkelser, der ender med at koste ham jobbet. Jeg kan klart anbefale serien, der kan tage noget af kedsomheden her i Corona-tiden. The Loudest Voice kan streames på HBO Nordic.

Fra serier til spændingsromaner. Jeg er netop blevet færdig med Niels Krause-Kjærs fantastiske spændingsroman, Mørkeland. Bogen handler om journalisten Ulrik Torp, der er blevet arbejdsløs, og kommer i praktik på Dagbladet. Han opsnapper sammen med en anden praktik, Simon, at der muligvis har været valgsvindel ved det seneste Foletingsvalg. Alt det bliver krydret med et mord og meget andet. Køb Mørkeland på saxo.com.

Pas på at diskussionen om klima ikke bliver tribaliseret! Sådan lyder det fra digteren og forfattern Søren Ulrik Thomsen i et interview med Weekendavisen. Han advarer mod, at klimadiskussionen ikke bliver dem kontra os, eller »nogle er rigtige, andre er uansvarlige og trækker i den forkerte retning«, som han udtaler i interviewet. Interviewet blev dog bragt i Weekendavisn for lidt tid siden, men det er dog virkeligt værd at læse. Der giver et utroligt godt perspektiv i denne tid, når Greta Thunberg åbner munden. Læs hele interviewet med Søren Ulrik Thomsen i Weekendavisen.

Hvor er Europa på vej hen? Det var et af mange spørgsmål jeg spurgte Lykke Friis om, i mit interview med hende. Interviewet blev lavet i kølvandet af 30 året for Berlinmurens fald sidste år. Jeg interviewede hende i forbindelse med udgivelsen af hendes bog Håbets Europa i 89 billeder. Som hun siger »Det Europa vi får afhænger i høj grad af os selv og personlig mod«. Læs hele interviewet med Lykke Friis her på bloggen og læs min anmeldelse af Håbets Europa i 89 billeder på pov.international.

Image

På mit skrivebord

I en række blogindlæg dykker jeg ned i, hvad jeg går og pusler med fortiden. Det kan være alt fra bøger der bliver læst, podcasts der bliver hørt eller en god artikel, jeg er faldet over. Du er altid velkommen til at sende mig inputs, hvis du falder over noget spændende. Det kan du gøre på as@politiskverden.dk

Del dette blogindlæg

Tilbage