På mit skrivebord: Churchill-biografi og amerikansk toppolitik

Churchill

På mit skrivebord

Churchill-biografi og amerikansk toppolitik

Verden er af lave. Corona-virussen præger os alle sammen, og vores hverdag. Personligt er jeg og mine medstuderende blevet sendt hjem fra gymnasiet. Vi har til daglig virtuelt undervisning. Men, i disse dystre pandemi-tider er det også vigtigt at have andre ting at kaste sig over. I dette blogindlæg vil jeg fortælle lidt om, hvad jeg går og pudsler med fortiden.

Alexander Sennels

En af de største politikere i verdenshistorien Winston Churchillbliver skildret af Boris Johnson. Bogen jeg læser, hedder Churchill-faktoren. Den er nogle år gammel, fordi den udkom på dansk i 2015. Det gør den ikke dårligere, tværtimod. I bogen skildrer Boris Johnson, der dengang var borgmester i London, en af de største politikere og personligheder i verdenshistorien. Han bliver af mange tilskrevet æren for, at de allierede med Storbritannien i spidsen vandt 2. Verdenskrig, og det er med god grund. Den er samtidig humoristisk skrevet, hvilket gør den utrolig spændende. Om der kommer en anmeldelse af bogen, må tiden jo vise. En lille sjov fun fact her på falderebet er, at Boris Johnson faktisk hedder Alexander til fornavn. Hans fulde navn er Alexander Boris de Pfeffel Johnson. Køb bogen på saxo.com

Verdens mægtigste mand bliver USA’s præsident ofte kaldt. President of the United States er den fulde titel, men ofte går hanunder initialer POTUS. Det er også titlen på den podcast, som Kongressen.com har lavet i samarbejde med Heartbeats. Den vil jeg gerne anbefale. De går ikke præsidentrækken slavisk igennem, heldigvis. De har udvalgt 16 af de mest betydningsfulde præsidenter. Hvert afsnit er alle omkring en time lang. Det er Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen der er værter, og de har i hvert program en gæst med, der fortæller om dette afsnits præsident. Jeg synes, at serien er rigtig god. Den fortæller grundigt om hver præsident, og de behandler dem alle forholdsvis objektivt. Jeg vil anbefale serien til alle dem, som har lyst til at blive klogere på verdens mægtigste mænd. Og ikke har lyst - eller tid - til at kaste sig over lange og tunge biografier. Du kan høre podcasten på Heartbeats hjemmeside.

Vi forbliver over there.

 Vi skal skrue tiden tilbage til 2008, hvor det også handler om præsidenterne. Nemlig præsidentvalget. Denne gang et af de mest historiske af slagsen. USA valgte for første gang i historien en sort præsident. Men, det er ikke sejrshæren vil skal fokusere på. Det er taberen, eller retter sagt taberne. Jeg vil nemlig anbefale filmen Game Changer, som handler om John McCains valgkamp. Sarah Palin er hovedpersonen. Filmen skildrer, hvordan de i et desperat forsøg på at indhente Obama, hiver Sarah Palin ind som vicepræsidentkandidat. I filmen bliver hun skildret som én der ikke ved meget om udenrigspolitik. Faktisk ingenting overhovedet. I en af scener, under forberedelsen til et interview, spørger rådgiveren hende, hvem USA skal tale med i Storbritannien. Hun svarer dronningen, da hun tror, at det er hende, der har den politiske magt. Skræmmende, siger jeg bare. Du kan se Game Changer på HBO Nordic.

Image

På mit skrivebord

I en række blogindlæg dykker jeg ned i, hvad jeg går og pusler med fortiden. Det kan være alt fra bøger der bliver læst, podcasts der bliver hørt eller en god artikel, jeg er faldet over. Du er altid velkommen til at sende mig inputs, hvis du falder over noget spændende. Det kan du gøre på as@politiskverden.dk 

Del dette blogindlæg

Tilbage