Nye tanker om Schlüter

Blog

Nye tanker om Schlüter

Schlüter har nu sat sit sidste punktum i den offentlige debat, og de gør han med stil og elegance.


Alexander Sennels

Jeg er netop blevet færdig med Schlüters politiske testamente, der har en undertitel - ikke så konservativ, så det gør noget. Den er skrevet i anledningen af den tidligere statsministers 90 års fødselsdag, og er et punktum for hans deltagen i den offentlige debat som han nu trækker sig fra.

Bogen giver ét indblik i hans lidt over 10 år som statsminister, og man kommer som læser forbi historier om forholdet til Vesttysklands (senere Tysklands) kansler Helmut Kohl, fodnotepolitiken og regeringsdannelsen af Firkløverregeringen, efter Anker Jørgensen havde trådt tilbage som statsminister.

Men, bogen er ikke kun et sammensurium af gamle erindringer og dagbogsnotater, den kommer ind på de mange spindoktorer der er kommet i de seneste år af dansk politik, og med Schlüter som pennefører på de fleste af indlæggene.

Denne blanding af både erindringer, og kapitler om, hvor Det Konservative Folkeparti står i dansk politik i dag. Er bare godt kombineret, og det formår forfatter John Wagner at gøre til yderst perfektion.

Mit nye blik på Schlüter

Jeg har også selv fået et nyt blik på den konservative statsminister, og hvorfor partiet hedder Det Konservative Folkeparti - med streg under Folkeparti - og ikke kun De Konservative.

Det var netop en af de ting Schlüter formodede med Folketingsvalget i 1984, hvor Det Konservative Folkeparti fik 42 mandater, og derfor levede op til sit efternavn Folkeparti.

Der er disse ting der gør, at jeg er blevet klogere på Schlüter og han forstod at leve op til rollen, og som han selv udtrykte det »Jeg er hele landets statsminister«.

Så jeg vil, anbefale denne bog til alle der vil blive klogere på den politiske situationer under Schlüter som statsminister. Samt, hvordan Schlüter ser på den udvikling i dansk politik med flere spindoktorer osv.


Image
Du læser så mange bøger. Læs nogen om miljøpolitik i juleferien.Poul Schlüter til Per Stig møller