Interview med Martin Lidegaard

interview

Interview med Martin Lidegaard

Martin Lidegaard (RV) har skrevet en bog, hvor han opfordrer det danske folkestyre til at mødes på midten. Jeg har interviewet den tidligere radikale minister om klima, udenrigspolitik og hans nye bog.


Alexander Sennels

Den 4. oktober sidste år besøgte jeg Martin Lidegaard, for at snakke med ham om hans nye bog ‘Lad os mødes på midten‘ og om hvordan man skaber ‘midten’ i dansk politik fremadrettet.

I interviewet snakkede vi også om, hvilken stadig mere provokerende rolle Rusland spiller over for sine nabolande og vesten.

Martin Lidegaard sagde, »Jeg mener, at svaret er en kombination af en fast hånd i form af sanktioner mod ham (Vladimir Putin, den russiske præsident) og hans ligesindede. Og omvendt en åben hånd til det russiske folk.«

Et andet emne der også fulgte meget i mit interview med den forhenværende klimaminister, han besad posten i perioden 2011-14, var klimaet der også fylder meget i hans bog.


»Vi skal ikke bo i huler og spise hvidkål hele vinteren«

Martin Lidegaard

Norstat lavede i december en måling om hvilke emner der var højst på vælgernes dagsorden. I december 2018 toppede klimadagsordenen som det vigtigeste for vælgerne, nemlig med 36 procent som er det højeste. Det er på niveau med sundhedspolitikken, der også ramte 36 procent i den seneste måling.

Martin Lidegaard mener også, at klimadagsordenen er den vigtigeste dagsorden af alle de store dagsordner.

Han siger »Det der er tricket, hvis man også skal rykke noget politisk. Det er at sige, de store tiltag vi tager inden for klimaet, de skal både gavne klimaet og det skal gå hurtigt, men det skal også være en fordel for vores samfund på andre områder.«

Lidegaard mener også, at man fra politikernes side skal tale meget mere om håb og muligheder ind i klimadagsordenen.

I interviewet siger han »Jeg tror som sagt derved og sige til folk, prøv lige og hør. Det her kræver selvfølgelig noget handling fra politikernes side og jer selv, men vi kan godt løfte det. Vi skal ikke bo i huler og spise hvidkål hele vinteren, for at det lykkedes det her, vi kan faktisk lave et godt liv samtidig med, at vi for redet kloden i fremtidige generationer.«
Fakta om bogen

Lad os mødes på midten udkom i oktober 2018 hos Lindhardt og Ringhof. Bogen er 237 sider lang og er en opfordring til en mere splittet politisk debat, hvor han mener at man skal lave flere aftaler over midten.

Du kan købe bogen på Saxo.com, på Bogreolen.dk eller på Lindhardt og Ringhofs hjemmeside der har udgivet bogen, hvor du også kan læse mere om bogen.

Del denne post

Tilbage