Hvad er NRA?

Du har sikkert hørt de tre bogstaver NRA, men hvad står de for? Og hvor meget politisk magt har de egneligt?

Det vil jeg prøve at give et svar på i dette blogindlæg. NRA står for National Rifle Association, og er en af USAs største interesseorganisationer. De kæmper for den almindelige amerikaners ret til at bærer og eje våben, som er sikret i den amerikanske forfatning.

På medlemslisten finder vi en lang række kendte politikere der er eller har været medlemmer af NRA, hele 9 præsidenter har været medlem af NRA, 8 af dem var republikanere og en enkel demokrat nemlig John F. Kennedy.


Fakta om NRA

  • Hovedkvarter: Fairfax, Virginia, USA
  • Grundlagt: 17. november 1871, New York City, New York, USA
  • Omsætning: 433,9 millioner USD (2016)
  • Grundlæggere: William Conant Church, George Wood Wingate
  • De har 5 millioner medlemmer herunder Donald Trump og andre fremtrædende politikere og tidligere præsidenter
  • Præsidenten hedder Pete Brownell
  • Administrerende direktør: Wayne LaPierre (1991–)

Den nuværende præsident Donald Trump er også medlem af NRA, og han modtog under præsident valgkampen i 2016, 30 millioner dollars til støtte til hans kampagne. Den republikanske senator John McCain fra Arizona har modtaget over 7 millioner dollars i støtte fra NRA. 

Hvis vi skal tegne helt op, så går republikanerne i for en liberal våbenlovgivning og demokraterne går ind for en stram lovgivning med meget kontrol. Men efter det seneste masseskyderi på en skole i Florida er der flere Republikanske politikere der vendt om, og på nogle områder støtter en stram lovgivning.

Som vi så fornyligt under masseskyderiet i Florida hvor en 20 årig kunne gå ind og købe en AR-15 med et ID kort der var udløbet. Det er nogle historier man nogle gange hører om og det er svært for NRA at forsvare hvordan det kan lade sig gøre. Som du kan se i videoen herunder snakker Donald Trump i en time sammen med nogle af eleverne fra den skole i Florida der blev udsat for masseskyderiet.

Jeg håber du er blev klogere på National Rifle Association, og hvor meget magt de egneligt har.

Læs også: ‘På mit skrivebord: Churchill-biografi og amerikansk toppolitik

Del denne post

Tilbage